Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Adauga gust legumelor congelate

de la 16 Feb. 2017
Adauga gust legumelor congelate Legumele congelate reprezinta o modalitate ieftina si rapida de a adauga numeroase vitamine si elemente nutritive in dieta ta de zi cu zi.
Tags: legumenutrientiapagust

Companiile ce produc legume congelate precum mazare, morcovi, fasole, broccoli sau porumb au grija sa le conserve in stare cat mai proaspata pentru a le pastra  cat mai hranitoare. Cu toate acestea, procesul de congelare afecteaza gustul si valorile nutritionale ale legumelor, motiv pentru care am aflat pentru tine cele mai sanatoase si gustoase variante de preparare a acestora.

 

Prepararea la aburi sau blansarea

Pune la foc o oala de apa umpluta pe jumatate si las-o pe aragaz pana ce atinge temperatura de fierbere, apoi lasa focul la minim. Pozitioneaza o sita deasupra apei si adauga legumele congelate, apoi acopera cu un capac sau folie de aluminiu si lasa aburul ce se ridica din apa sa patrunda alimentele. Scoate sita cu legume din oala dupa 10-15 minute si serveste-le ca garnitura sau fel principal.

 

Prepararea in cuptorul cu microunde

Adauga o lingura de apa si legumele congelate intr-un vas ce poate fi folosit in cuptorul cu microunde in conditii de siguranta si acopera totul cu un capac. Pune mancarea in cuptor, porneste aparatul la temperatura maxima pentru 5-6 minute, apoi scurge apa ramasa in bol si serveste o masa calda si plina de nutrienti. Cantitatea mica de apa din partea de jos a vasului si apa eliberata din legumele congelate determina prepararea acestora sub actiunea aburilor.

 

Adauga gust si aroma legumelor congelate

Daca optezi pentru prima metoda de preparare este suficient sa dizolvi in apa clocotita un cub concentrat de vita pentru a adauga aroma legumelor din sita.

Pentru un plus de savoare poti amesteca legumele congelate cu ierburi uscate, indiferent de metoda de gatit aleasa. Iar la sfarsitul timpului de preparare poti presara condimente precum nucsoara, piper macinat, pudra de ardei iute sau sare de mare.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.
Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice