Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Deserturi raw vegane. 5 retete delicioase

de la 21 Iun. 2016
Deserturi raw vegane. 5 retete delicioase Deserturile raw vegane au devenit tot mai populare in ultimii ani datorita continutului scazut de calorii, ingredientelor sanatoase si a gustului deosebit ce incanta papilele gustative a tot mai multe persoane.
Tags: desert rawraw veganbriosescortisoara

Dulciurile raw contin ingrediente crude precum nucile, semintele si fructele uscate, nu au zahar, acesta fiind ionclocuit de nectar de agrave, miere, sirop de artar sau alti indulcitori naturali si nu contin gluten. Totusi, daca ai facut de curand trecerea catre acest stil alimentar este posibil sa nu ai suficiente informatii, ori mancarea traditionala sa iti fi creat impresia ca nu poti pregati prajituri fara faina, oua si coacere. De aceea am pregatit pentru tine cinci retete de desertui raw ce se prepara rapid, fara prea mult efort si sunt foarte gustoase.

 

Briose glazurate cu morcov si branza

Ingrediente pentru briose:

1 ceasca miez de nuca

1 cana curmale tocate

2 cani morcovi rasi si storsi prin tifon pentru a indeparta excesul de umiditate

1 lingurita scortisoara

½ lingurita ghimbir

1 varf lingurita nucsoara

1 varf lingurita sare de mare

¾ cana de stafide

Ingrediente pentru glazura:

1 ceasca caju inmuiate in apa timp de o ora

1 ceasca sirop de agave

1 varf lingurita sare de mare

1 lingurita suc de lamaie

100 mililitri apa

 

Preparare:

Briose: Adauga in brender curmalele si miezul de nuca apoi porneste aparatul pana cand totul este sfaramicios. Peste mixul obtinut adauga morcovii si mirodeniile apoi porneste blenderul pana la obtinerea unui aluat neted, toarna stafidele peste acesta si mai porneste aparatul pentru 20 de secunde.

 

Glazura: Adauga intr-un blender cajuul, siropul de agave, sarea si sucul de lamaie si amesteca pana la obtinerea unui amestec omogen, apoi toarna apa si porneste aparatul pentru alte 10 secunde si da glazura la frigider.

Aluatul se toarna in forme de briose si se lasa o ora la frigider apoi aseaza glazura deasupra.

 

Tarta cu lamaie

Ingrediente pentru blat:

1 ceasca de migdale

1 ceasca de curmale

1 ceasca nuca de cocos deshidratata

1 lingura ulei de nuca de cocos

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita ghimbir ras

1 varf cutit sare de mare

Ingrediente pentru crema:

2 cesti avocado taiat cubulete mici

sucul de la o lamaie

1 ceasca ulei de nuca de cocos topit si racit

1 ceasca nectar de nuca de cocos

3 lingurite extract de vanilie

1 lingura coaja de lime

1 varf cutit sare de mare

Ingrediente pentru topping:

½ ceasca crema de nuca de cocos

½ cana de caju

1 lingurita mirodenii (amestec de scortisoara, migdale pisate, coaja rasa de lime)

 

Preparare:

Blat: Amesteca toate ingredientele intr-un blender pana cand obti un aluat omogen si lipicios si toarna-l intr-o tava de tarta tapetata in prealabil cu hartie de copt apoi intatinde-l cu degetele pe fundul si marginile tavii. Da tava cu aluatul intins la congelator pe perioada in care pregatesti umplutura.

Crema: Amesteca toate ingredientele intr-un blender la viteza mare pana cand obtii o crema fina si omogena, scoate tava din congelator si toarna compozitia obtinuta apoi netezeste partea de sus cu o spatula si da tarta la frigider peste noapte.

A doua zi dimineata pregateste topping-ul amestecand crema de nuca de cocos cu cajuul si mirodeniile, toarna compozitia obtinuta peste tarta din frigider apoi mai lasa la rece pentru trei ore inainte de a servi desertul.

 

Tort mocha cu unt de arahide

Ingrediente pentru blat:

2 cesti curmale fara samburi

2 cesti migdale

20 mililitri cafea espresso

1 lingura ulei nuca de cocos

Ingrediente pentru crema:

30 mililitri cafea espresso

3 cani caju inmuiate in apa peste noapte

½ ceasca de migdale

½ ceasca lapte de migdale

2 linguri ulei nuca de cocos

 

Preparare:

Blat: Toarna in blendar o cesca de migdale si porneste aparatul abea dupa ce ai sfaramat bine tot continutul, adauga restul ingredientelor si mai amesteca pentru 15 secunde astfel incat sa obtii o pasta omogena in care se pot observa bucatele de migdale. Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si toarna intreaga compozitie din blendar astfel incat sa formezi blatul tortului apoi pune forma in congelator cat timp pregatesti crema.

Crema: Scurge si clateste caju-ul inmuiat apoi adauga-l in blender alaturi de uleiul de nuca de cocos si amesteca pana la omogenizare. Peste compozitia obtinuta adauga laptele de migdale si cafeaua apoi porneste aparatul pentru inca un minut. Toarna intreg amestecul peste blatul din congelator si netezeste deasupra cu o lingura apoi lasa la inghetat totul pentru cateva ore.

Inainte de servire tortul se scoate din congelator si se lasa pentru o ora in frigider.

 

Backlava cu mere

Ingrediente pentru backlava:

400 grame felii mere deshidratate

1 cana miez de nuca

1 cana curmale

2 linguri sirop de artar

1 varf cutit mirodenii (scortisoara, nucsoara, cuisoare)

Ingrediente pentru sosul de vanilie:

1 cana caju crude inmuiate in apa

½ cana cu apa

1 lingurita extract de vanilie

Topping: ¼ ceasca fistic tocat

 

Preparare:

Adauga miezul de nuca, curmalele, siropul de artar si mirodeniile intr-un blender si porneste-l pana cand obtii un amestec omogen si lipicios. Acopera apoi baza unei forme de tort cu o treime din feliile de mere apoi acopera cu jumatate din cantitatea de umplutura, adauga inca un strat de felii de mere, apoi restul de aluat si termina tortul cu un al treilea strat de mere. Apasa usor intreaga compozitie astfel incat straturile sa se lipeasca intre ele.

Sosul de vanilie de prepara amestecand pana la omogenizare toate ingredientele in blender.

Pentru servire se taie tortul feli si se decoreaza cu sos de anilie si fistic tocat.

 

Budinca de dovleac

Ingrediente:

¼ cana miez de dovleac crud pasat

¼ cana de curmale tocate

4 linguri lapte de cocos

2 picaturi sirop de stevie

½ lingurita scortisoara

½ lingurita extract de vanilie

¼ guma xantan (sau agent de ingrosare)

 

Preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un blender pana la obtinerea unui amestec omogen si cremos apoi adauga guma xantan si mai amesteca pentru doua minute. Lasa compozia la frigider pentru cel putin o ora inainte de a servi.

 

Sursa foto: clickpentrufemei.ro


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.85 din 5 - 10 voturi.
Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice