Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cuptorul cu microunde distruge nutrientii din mancare?

de la 10 Feb. 2017
Cuptorul cu microunde distruge nutrientii din mancare? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare am facut cateva cercetari iar ceea ce m-a surprins a fost diferanta de opinii.
Tags: microundecuptor cu microundenutrienti

Astfel, multi nutritionisti considera ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste distrugerea nutrientilor in cuptorul cu microunde insa, studiile realizate de cercetatorii de la Universitatea Stanford sustin opusul. Motiv pentru care am hotarat sa iti prezint cateva din argumentele celor doua puncte de vedere astfel incat tu sa poti decide utilizarea sau scoaterea din functiune a cuptorului cu microunde.

 

Indiferent de metoda de preparare aleasa, vitaminele sunt adesea distruse in timpul gatitului. Factorii ce afecteaza in mod semnificativ amploarea acestei distrugeri sunt temperatura, timpul de preparare si utilizarea lichidelor precum apa, bulion sau bors.

 

Temperatura

Comparativ cu alte metode de gatit precum fierberea sau coacerea, cuptoarele cu microunde utilizeaza mai putina caldura. Prin urmare, vitaminele sensibile la caldura precum vitamina B si vitamin C vor fi mai putin distruse in cuptorul cu microunde. Afirmatia este sustinuta de un studiu al Universitatii Cornell ce a aratat ca spanacul gatit in cuptorul cu microunde isi pastreaza aproape toate proprietatile si cantitatea de vitamina B insa, pierde 77% din nutrienti cand este gatit pe aragaz.

 

Timpul de gatit

Indiferent ce alimente prepari, acestea vor fi gata intr-un timp mult mai scurt in cuptorul cu microunde fata de metodele de gatit traditionale. Astfel, produsele alimentare incalzite rapid la microunde vor retine mai multi nutrienti decat alimentele pastrate la cald pentru o lunga perioada de timp.

 

Utilizarea lichidelor

Alimentele isi pierd o cantitate mare de nutrienti in apa, motiv pentru care iti recomand sa fii mai atenta la retetele alese decat la modalitatea de incalzire sau coacere a acestora. Incearca retete ce necesita cantitati mici de lichid spre deloc pentru a minimiza pierderea de vitamine.

 

Uitandu-te la argumentele de mai sus, cuptorul cu microunde devine una dintre cele mai sanatoase metode de preparare a alimentelor atat timp cat limitezi cantitatea de apa folosita.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



Revista GRATUITA
67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "67 de trucuri care va ajuta sa preveniti stresul".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice