In functie de stadiul de coacere in care se afla, bananele ofera diferite avantaje organismului. Citeste in randurile urmatoare ce banane este mai bine sa alegi pentru sanatatea ta.
Bananele verzi
Daca vrei tii sub control nivelul zaharului din sange, atunci bananele verzi vor juca un rol important in dieta ta zilnica, avand in vedere ca au un indice glicemic scazut. Acestea reprezinta o gustare minunata pentru cei care trebuie sa isi tina sub control nivelul de zahar din sange. Totodata, bananele verzi asigura satietate pe o perioada mai lunga.
Bananele coapte, fara pete pe coaja
Dulci si aromate, bananele coapte reprezinta o optiune buna pentru o alimentatie sanatoasa. Acestea sunt usor de digerat si sunt bogate in antioxidanti, substante care intaresc organismul in fata bolilor.
Bananele coapte, cu pete pe coaja
Nu te ingrijora in privinta petelor pe are le au bananele coapte pe coaja. Conform specialistilor, acestea sunt un bun indicator pentru sanatate. Se pare ca aceste fructe au puterea de a lupta impotriva celulelor anormale din organism, cele care pot conduce la formarea cancerului daca nu sunt stopate la timp.
Bananele aflate in ultimul stadiu de coacere
Bananele foarte coapte, cele a caror coaja a inceput sa devina maro, nu ofera la fel de multe beneficii pentru sanatate ca celelalte. Acestea au un indice glicemic ridicat, astfel ca ar trebui sa le eviti daca vrei sa tii sub control nivelul de zahar din sange ori daca vrei sa te mentii in forma. Cu toate acestea, este bine de tinut minte ca aceste fructe contin triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali. Aceasta substanta reduce cu succes stresul si anxietatea. De asemenea, bananele aflate in ultimul stadiu de coacere contin nutrimente ce sustin sanatatea sistemului osos si pe a celui muscular.
Acum ca stii care sunt cele mai sanatoase banane pentru tine, iti va fi mai usor sa faci cea mai buna alegere. Tine cont de caracteristicile fiecarui tip de fruct in parte si consuma-l pe cel care raspunde nevoilor organismului tau.
Foto: pexels.com